HET JAAR 2013

  

25 januari 2013.

 

Alweer een nieuw jaar, een heel vol jaar, zonder jou, achter ons latend. In 2011 hadden we je nog 3 maanden bij ons, in 2012 niet een meer en dat zal ook nooit meer gebeuren. Wat is en blijft het gemis groot. Vooral deze maanden de aanloop naar 25 maart jouw sterfdag. Pfff nu ik dat woord sterfdag schrijf krijg ik weer de rillingen. Dit zijn donkere lange en eenzame maanden. Ja, Isa ik voel me deze maanden altijd eenzaam, ik weet het ik heb heel veel lieve familie vrienden en collega’s om mij heen maar dat stille verdriet, wat er is, zien ze aan de buitenkant niet. En het hoeft ook niet soms vind ik het heel fijn om alleen te zijn met mijn verdriet en gemis, dan knal ik de radio aan en dwaal ik in de muziek in gedachten af naar jou. Ik mis je nog iedere dag meisje, om me heen zie ik de meiden van jouw leeftijd, jouw klasgenootjes, en vriendinnetjes, die jonge volwassenen want dat zijn ze. En dan bedenk ik hoe jij er nu zou hebben uitgezien en voor welke middelbare school jij zou kiezen en of je al met verliefd zijn zou bezig zijn geweest. Al die dingen die ik met jou nooit meer zal beleven…..en dat doet pijn. Inmiddels heeft Fenne jouw kamertje gekregen. Luuk wilde niet en zei dat Fenne jouw kamer wel mocht hebben. Ze is er zo trots op en blij mee ,ze zit er erg graag. Haar oude kamertje hebben we mooi opgeknapt en jouw bureau en spulletjes staan daar nu , met een mooie oude houten schommelstoel. Heerlijk om daar even te zitten met de radio aan en tussen jouw spulletjes, kijkend naar foto’s van jou. Een heel fijn plekje is het geworden en hoe bijzonder ook jouw geur is daar ook weer , het voelt daarom zo vertrouwd. Een fijne plek dus voor ons allemaal.

Ik heb vandaag nog mail contact gehad met Annelies de oncoloog ze vond het fijn om te horen hoe het met ons ging . Ze vertelde dat ze nog zeer regelmatig aan je denkt en ook nog deze site leest, en dat doet me goed. Ik hoor het veel dat jij bij mensen een bijzondere plek heb achtergelaten en dat kan ook niet anders want je bent bijzonder.

Mis je meisje X mam

27 februari 2013

Lieve lieve Isa , het is al bijna twee jaar geleden dat jij naar het andere eind van de regenboog gegaan, een kostbare plek waar jij hopelijk nu ben en waar we elkaar weer zullen zien, dat blijf ik geloven, ik blijf gewoon geloven dat ik jou ooit weer zie. Dit is iets voor mijzelf wat mij staande houdt. Maar wanneer…… Maandag as is het 4 maart dan is het de dag dat jouw kleine broertje ouder is dan dat jij ooit ben geworden……..pffff dat drukt de waarheid weer tegen me aan, de waarheid dat jij nooit ouder dan 9 zal worden en je broertje en zusje jou voor bij gaan. Mis je meis.

Lieve mensen die nog steeds reageren op deze blog: Bedankt en het doet mij goed X

  

25 maart 2013

Vandaag al weer 2 jaar geleden dat je ons heb moeten verlaten, alweer twee hele jaren zonder jou, het voelt nog als gister.

Vandaag twee jaar later wat een bijzondere dag was dit lief meisje, er is veel aan je gedacht vandaag, we hebben over je gepraat we hebben voor je gezongen we hebben je herdacht. Dat jij een speciaal meisje was bewijst een dergelijk dag als vandaag maar weer,

Vanmiddag werden we om half twee verwacht bij tante Loes aan de rijn, Jouw hele klas zou daar naar toe komen lopen. Vorige week had ik van Anouk en Kim wensbootjes gekregen om te vouwen en te versieren. Vandaag hebben we deze bootjes op de Rijn gezet met alle kinderen uit jou klas, alle kinderen hadden een bootje gemaakt. Dit was een heel bijzonder momentje om even met jou klas, jou vriendjes en vriendinnetjes stil te staan bij jou, het voelde zo goed! Vanavond om 19.00 uur hadden we afgesproken om het veldje vlak bij school een hart te gaan maken van kaarsjes, ik had dit ook op facebook gezet en voor ieder die dat wilde mocht erbij zijn. Er kwamen allemaal lieve mensen die stuk voor stuk veel voor ons betekenen en dat was fijn en voelde goed. Samen werd er een mooi hart gemaakt en 1 minuut hebben we stil gestaan bij jou en je dappere leventje. 1 minuut helemaal voor Isa, en je was er bij ik weet het zeker! Francis en Arthur deze bijzondere mensen hebben zoiets geweldigs gedaan Isa, Zij hebben er voor gezorgd dat er een Roos naar je is vernoemd een bijzondere oranje roze roos met de prachtige naam “Rose Isa” Hoe bijzonder en hoe mooi . Ik ben er zo van onder de indruk. Vanaf woensdag is die roos met de naam “rosa Isa” te koop bij de groenrijk bij ons in Achterberg. Zo bijzonder zo indrukwekkend, zo speciaal. Wat een ontroerend moment waar ik nu van bij ga komen.

Truste lief meisje x mam

  

 

 

 

AUGUSTUS 2013

 

Lief Meisje,

 

Ik zie nu pas hoe lang het geleden is dat ik hier iets heb achtergelaten, het word steeds minder. Wat valt er te schrijven, dat we ons leven hebben opgepakt zonder jou met altijd een steen in de maag, dat we je niet vergeten en altijd bij ons bent, dat wij ons nooit meer compleet voelen zonder jou dat het zwaar is en soms erg veel moeite kost om maar positief te blijven.

 

Hoe zeer ik ook mijn best doe meisje, vind ik het nog steeds moeilijk en misschien nog wel moeilijker worden om zonder jou hier op aarde verder te moeten, Alles om ons heen veranderd, je broer is nu bijna 10 een leeftijd die jij niet heb mogen worden, je zus 6 , de leeftijd die jij had toen zij geboren werd.

 

Toen het schooljaar naderde kreeg ik het steeds benauwder, rapporten werden geschreven en mee naar huis genomen, hoe trots ik ben op je broer en zus, ik miste jouw rapport. Meiden uit jouw klas worden jonge vrouwen en veranderen zo, hoe zou jij er hebben uitgezien, wat zou je hebben gedragen…………In mijn gedachten ben jij dan een mooie meid met lang dik blond rood krullend haar met de mooiste ogen, hier en daar een sproetje en een eigen stijl, dat heb je altijd al gehad. Je deed jouw ding met een bepaalde elegantie iets wat jou zo sierde. Ik mis je zo meisje het is zo zwaar. Ik probeer normaal te doen en soms te lachen terwijl mijn tranen achter mijn ogen branden. Op e dag dat de school vakantie kreeg, hing er aan de voordeur een tasje met daarin een mooi paars hart en een kaart waarop stond geschreven Isa gaat met ons mee naar groep 8″ dat zijn die kleine gebaren met een grote uitwerking, wat voelde dat goed!

 

De vakantie staat voor de deur bijna naar Turkije, op het moment dat we hadden geboekt kreeg ik weer die steen en dat droevige gevoel, de twijfel sloeg in, doe ik hier wel goed aan is dit wel eerlijk tegenover jou, want jij had dit ook zo mooi gevonden, ik voel me schuldig…. dit zijn vast die dingen waar je mee moet leren leven, nou mijn reet hier valt niet mee te leven het is deel van je leven hoe hard ook.

 

Er gebeurd momenteel veel in ons leven, en ik weet dat jij bij me bent, het zijn die kleine tekentjes waardoor ik weet dat jij altijd bij me zult zijn en we altijd verbonden zijn want Isa die navelstreng is nooit echt doorgeknipt.

 

Ik hou van je mijn lief meisje!

 

 

DECEMBER 2013.

Om precies te zijn 31 december 2013.Met de top 2000 op de achtergrond. En ook onze liedjes staan erin.

Nog een heel jaar zonder jou , alweer een jaar voorbij, wat gaat het allemaal snel. Luuk dit jaar 10 geworden en Fenne 6. Er gebeurt een hoop in een jaar, leuke en minder leuke dingen. 2014 wat zal dat voor een jaar gaan worden. Ik durf nooit meer zo ver vooruit te kijken. Ik weet wel dat ik niet ga minderen dit jaar maar meer ga genieten van alles om me heen en vooral van je broer en zus. 2014 zou ook het jaar geweest zijn dat jij de stap zou gaan maken naar de “grote” school… puber worden, make up, de eerste vriendjes uitgaan, en ga maar door. Helaas zijn dit dingen die wij nooit met je kunnen delen, maar daar zijn hele andere mooie herinneringen voor in de plaats gekomen en die koester ik.

Je broer is de hele dag al op pad om vuurwerk af te steken , af en toe even wat eten thuis en dan gaat hij weer verder. Het gaat goed met je broer Isa, hij zit goed in zijn vel, af en toe begint hij uit zich zelf iets over jou te vertellen. Heel langzaam heel langzaam heb ik het idee dat hij zijn plek heeft gevonden.

Fenne komt met de meest aparte tekeningen thuis. Laats had ze op school een tekening gemaakt met daarop een grasveld een zonnetje 1 grafsteen en een aantal bloemen dit is isa haar begrafenis verteld te er dan bij. Ook haar pop die overal mee naar toe gaat heet Isa. In de klas verteld ze graag dat ze een broer en een zus heeft. Laats kwam ze wat teleurgesteld thuis, er waren een aantal kinderen in de klas die niet geloofde dat ze ook nog een grote zus had. Juf Anda heeft dit goed opgepakt en een aantal foto’s van jou laten zien waar de juf met jou opstond en ik heb er ook 1 meegegeven waar jullie met zijn 3 en op staan. Die middag kwam ze echt opgelucht thuis, eindelijk geloofde ze dat ze ook een grote zus heeft. Want Isa ze is zo trots dat jij haar grote zus bent …..en ze mist je iets dat ze vaak uit het niets zo even zegt. Het doet me ook zo zeer om die pijn bij je broer en zus te zien, ze missen je zoals heel veel mensen. Maar wat mij troost Isa is at je dicht bij mij en ons bent en nooit vergeten zal worden. want ook vanavond gaan er een hoop vuurpijlen de lucht in en die nemen onze gedachten mee naar jou.

Ook dit jaar heb ik je weer nodig om me heen , x lief meisje

Deze site is gemaakt voor Isa van mama | Deze site is gemaakt met Webklik.nl

,

 

Deze site is gemaakt voor Isa van mama | Deze site is gemaakt met Webklik.nl