HET JAAR 2012

 

JANUARI 2012.

Het nieuwe jaar is begonnen, het eerste jaar zonder jou mijn meisje. Natuurlijk wel in mijn gedachten en herinnering en.

Zoals de zon die voor onze ogen ’s avonds schijnt onder te gaan, maar in werkelijkheid nooit ondergaat en onafgebroken schijnt, zo ook ben jij altijd in mijn gedachten lief meisje!

Ik mis je heel erg en het word echt meer ik kon dat niet geloven maar het is waar. Je bent niet alleen mijn dochter maar ook mijn allerbeste vriendin. Ik vind het nog steeds moeilijk om me weer compleet te voelen en weet eigenlijk ook wel dat dat nooit zal gebeuren. Het geen wat wij samen deelde was bijzonder en zo uniek dat ik nooit meer voelen.

We hebben de kerst met ons gezinnetje en de opa’s en oma’s en de oom en tante doorgebracht, dit was fijn het samen zijn met elkaar. We zijn twee avonden uit eten geweest en hebben ook beide avonden jou kaarsje meegenomen. Oudjaars avond zijn we naar lieve vrienden geweest en daar hebben we een aantal wensballonnen voor je opgelaten met elke een eigen tekst of tekening. En echt meisje elke vuurpijl die die nacht is aangestoken kan nog niet laten zien hoeveel ik van jou hou. Je broer en zus zijn weer naar school want de kerst vakantie zit er weer op, het gaat goed met ze op school en dat vind ik fijn en doet me goed. Luuk doet me steeds meer aan jou denken, jee wat begint dat ventje op je te lijken. Soms kijk ik hem aan in de ogen als we aan het praten zijn en zie ik jou terug, zo mooi om te zien hoe jij voort leef in je broer en zus, ik zal ze ook veel over je blijven vertellen en deze site is ook voor hen zodat ze straks als hun oud zijn kunnen lezen hoe een bijzondere zus ze hebben.

Nieuwjaarsdag zijn we met opa Dick en oma Gerda na het koningin Wilhelmina bos geweest, daar hebben wij in november een boom voor jou geplant en staat jou naam in een glazen paneel gegraveerd, zodat jou naam en een mooie eik ter eren aan jou altijd zal voort blijven bestaan. Was erg mooi daar weer te zijn, ik weet heel goed dat ik jou daar niet vind en dat jou plekje gewoon veilig bij ons thuis is, maar als je dan door dat bos loopt en je ziet al die bomen die zijn geplant voor een mens die is overleden aan die vreselijke ziekte wordt je toch wel even stil en bekruipt me een angstig gevoel.

Van de week was ik even op je kamer om spulletjes door te kijken en kwam ik het tasje met haar tegen die we hebben verzameld toen ze begonnen uit te vallen door de vreselijke chemo, ze voelde zo zacht en roken zo lekker even was ik weer met mijn gedachten en gevoel bij jou, even had ik weer het gevoel dat je naast me zat, en heel even voelde ik weer dat geluk van toen, toen ik je nog bij me had. God wat mis ik je meisje!!

 

18 januari,

Lieve schat ik zie ons nog zitten een jaar geleden samen op de bank, jij mij aankijkend eigenlijk al weten wat ik je ging vertellen. Ik moest jou vertellen meisje dat je niet meer beter zou worden, dat is zo’n zwaar moment geweest in mijn leven 1 van de zwaarste. Je keek me aan met je mooie ogen en legde jouw mooie hoofdje tegen mij aan. Er viel een last van je af, dat was te zien en te merken. Ik vertelde je toen ook dat het klaar was met het ziekenhuis dat je niets meer moest. Hoe jij het die dag heb opgevangen liefje, er zijn toen heel veel tranen gevallen en nu weer, ik ben zo boos meisje zo boos op de wereld het is gvd een jaar geleden hoe moet ik nou nog een jaar zonder jou.

Ik hou jou als mijn voorbeeld de kracht van jou wil ik ook, en weet meisje neem mijn ogen en kijk met mij en zie hoeveel je broer op jou lijkt heeft dat zo moeten zijn? Is dit iets waardoor ik je meer bij me voel? Je kleine zusje heeft het zorgzame naar mij toe van jou? Heeft dat zo moeten zijn? Ik zie jou in zoveel dingen . Mensen doorleven. Vandaag is even kut…..mis je meisje!

5 februari 2012.

Dag lief meisje,

Deze afgelopen week en weekend ben ik veel met je bezig geweest. Zo heb ik woensdag jou kast helemaal leeggehaald en alles uitgezocht. Alle spulletjes bij elkaar gezocht en netjes in bakken en dozen gedaan zodat ik alles van jou bij elkaar heb. Vond dit fijn om te doen en er kwamen weer zoveel herinnering en van jou en ons naar boven. Vrijdag was ik even op jou kamer en stortte ik letterlijk op mijn knieën naast jou bed, ik kon en wilde niet meer stoppen met huilen, na een poosje kwam Luuk even kijken wat er was en heb ik hem gevraagd even bij me te komen zitten. Ik vroeg aan hem waarom hij eigenlijk nooit op je kamer komt en hij gaf aan het wel eng te vinden. We hebben even over je gepraat en dit deed mij maar ook Luuk goed en we hebben afgesproken dat we als we daar behoefte aan hebben ons terugtrekken op jou kamer en daar even weer over jou gaan praten, want echt meisje we missen je stuk voor stuk heel erg op onze eigen manier maar nog steeds ben en blijf je een deel van ons gezin…KUS

14 Februari,

 

lieffie speciaal voor jou op valentijns dag deze nieuwe vaasjes met bloemen…we houden van je xxx

Please, don’t give up the fight
For no reason
But your own
I never said that the fight
Would be easy
Beacuse it won’t

I will remember you
And all that we’ve been through
There’s no angel that can be more angel
Than you
I see you every night
And your star is shining bright
And I cry and I smile
I wish you were here with me
Well, I am so proud to be you father
I’m so proud to be your mum
And I am so proud to be your brother
So may this be your song

Please, don’t give up the fight
For no reason
But your own
‘Cause I never said that the fight
Would be easy
Beacuse it won’t

I will come look for you
When this life is through with this body
But for now I still need to live
For we are not alone
And you are not alone
We’re at home
Loving, waiting and so afraid
But I am so proud to be you father
So proud to be your mum
And I’ll always be proud to be your brother
So may this be your song

Please don’t give up the fight
For no reason

 

Liedje van Racoon…deze tekst zegt wat ik voel! XX

MAART 2012

Maart een heftige maand, een maand waarin we jou verloren maar ook een maand met veel intense belevingen met jou.

Mensen die zomaar even langskwamen met een bloemetje, eten, kaarten, kadootjes of gewoon even een zo babbel. Iets wat nu niet meer is en wat nu ook zo nodig is en van waarde. Het leven gaat door ook voor ons maar wel zonder jou. Ik mis je zo elke dag weer meer, alweer een jaar zonder jou Isa hoe kan dat? Ik wil het niet meer maar ik moet en dat doet zeer.

Vandaag precies 3 jaar geleden gingen we naar het ziekenhuis en kregen we te horen dat ze een grote tumor in je buik hadden gezien, mijn wereld stortte vanaf dat moment langzaam in wetend en voelend dat ik je zou verliezen.

Vandaag ook het feestje gevierd van je lotgenootje Daluc , met hun zijn we in Parijs en Euro-Disney geweest en zijn vrienden voor het leven geworden. Daluc is klaar met zijn behandelingen tegen leukemie en dat hebben we gevierd. En dubbel gevoel want ik had graag zo’n feestje voor jou gegeven,,,,,,,,,,,,,

Bijna een jaar verder. Een jaar van intens verdriet en gemis en deze maand doet zeer……het missen word steeds groter,,,,,,,,,,,,,,

15 MAART.

Elke dag wel honderden keren denk ik aan precies een jaar terug, toen had ik je nog bij me en kon ik je vasthouden. Mijn god wat doet dat zeer. Iedere keer kijk ik in je mooie ogen op de foto en spreek ik je naam hardop uit…..”Isa” . En komt het besef en pijn weer binnen dat ik je nooit meer terug krijg, mijn meisje …..

Zondag zijn we met opa Hans en oma Anne naar het KWF bos in Dronten geweest. Weet je nog Isa dat we daar voor jou een eikenboompje hebben gepland? Daar hebben we nu een heel mooi bordje bij gezet, zodat Luuk en Fenne als ze later groot zijn en misschien wel met hun kinderen naar dat bos gaan een mooie eik zien staan met daaronder het bordje:

 

 

18 Maart 2012

Oh lieve Isa wat mis ik jou, volgend weekend ben je al weer een jaar niet meer lijfelijk op deze klote aarde. Wat zou ik je toch weer graag bij me willen hebben. Het genieten is anders ik ben stapel op je broer en zus en we doen een hoop leuke dingen maar altijd is daar die steen in mijn maag die het genieten zo anders maak, geen moment ben je uit mijn gedachten want ik zal je en wil je nooit vergeten, ik wil me blijven herinneren hoe je rook, klonk en voelde. Mijn meisje, kut wat is dit klote. Als mijn tijd daar ooit is zal ik niet bang zijn om te gaan omdat ik weet dat jij daar bent en we dan voor altijd samen zullen zijn. Je broer doet het ook zo super Isa, hij doet het goed op school en is zo lief voor me, laats kwam ik thuis van mijn werk en stond hij klaar met een bosje bloemen, dat had hij speciaal voor mij gekocht zo lief. Fenne is ook zo lief, ze doet het ook super op school en er zit een mond op ..zo bijdehand Isa niet te geloven. Soms wilt ze iets van jou hebben en dan komt ze naar me toe en zegt: “Mama ik heb aan Isa gevraagd of het mocht en ze zei ja” wat een griet he. Ze past nu ook veel van jou kleertjes en is druk aan het skeeleren net zoals jij altijd deed soms zie ik jou dan even voorbij komen. Luuk lijkt op je de sproeten de lach de blik, zo heb ik je toch nog dagelijks om me heen wijffie en dat doet mij en je vader goed.

 

25 maart.

Vandaag moppie is het een jaar geleden dat jij voor eeuwig je ogen sloot. We zijn en jaar verder en zonder jou.

Het was een moeilijke dag maar met een mooi einde.

Aaron uit jou klas wilde graag op jou sterfdag een wensballon oplaten, zijn moeder vond dit een mooi gebaar en al pratend met andere mensen is het balletje gaan rollen en rollen en vanavond was het balletje uitgerold met als resultaat dat we op het veldje bij de Beukenlaan stonden met een hoop lieve mensen van jouw school en vrienden en natuurlijk de opa’s en oma’s en Je tante Susan met Onno en je mooie neefje Sam, en een heleboel kinderen waaronder ook jouw vriendinnetjes. We hebben met ons alleen een heleboel wensballonnen opgelaten, wat was dat mooi. Het voelde als een warme deken over ons heen zo mooi en zoo bijzonder, niet alleen bij ons maar bij heel veel mensen heb jij een mooie herinnering achter gelaten.

 

 

APRIL 2012,

 

3 jaar geleden wat kan ik het me nog herinneren als vandaag, jij had net een chemo achter de rug en ’s morgens mochten we naar huis om Koninginnedag te vieren. Nu zijn we alweer 3 jaar verder en een jaar zonder jou. Vanmorgen was de koningin met de prinsen en prinsessen in Rhenen om hier Koninginnedag te vieren, wat had jij dat mooi gevonden jij had zeker meegezongen voor de koningin. Ik weet dat wij nog eens op Koninginnedag een beeldje voor je gekocht hebben die vond jij toen zo mooi vorig jaar heb ik bij datzelfde kraampje ook een beeldje voor jou gekocht en die staat op je kamer dit jaar kon ik de kraam niet vinden maar volgend jaar ga ik weer wijffie, weer kijken of ik voor jou een mooi beeldje kan vinden. Ik hou van je mop X mam

29 mei 2012

De dag na de Rop run.

Ik ben nu echt aan het afkicken. Dit weekend meisje van vrijdag tot gister heb ik mee gedaan aan de Rop run een loop van Prijs naar Rotterdam om geld op te halen voor o.a. onderzoek naar kanker. Wat een ervaring. Vrijdag om 17.00 uur vertrokken uit Zeist om vervolgens om 23.30 uur te arriveren in Parijs in een mooi hotel. Eerst nog even wat gedronken met de overige teamleden en daarna het bedje opgezocht om te genieten van de voorlopige laatste nachtrust.

Zaterdag morgen half 9 aan het ontbijt , nog even een mooie groepsfoto gemaakt en vervolgens wagens ingepakt het eerste team opweg naar de start en het tweede team het eerste basiskamp opzetten voorbereidingen treffen en voorbereiden op de tweede afstands rit.

Wat een ervaring, we hebben weinig geslapen maar veel plezier gehad en vooral veel km afgelegd.

 

Dit Als meisje heb ik gedaan met jou in mijn achterhoofd en jou als motivatie…Tanks mop zonder jou had ik dit niet gered X mam

Lieve Isa,

Al een tijdje niet meer geschreven, het gaat “goed”. Het stille verdriet zie je aan de buitenkant niet. Het leven gaat verder ook voor mij al zou ik zo nu en dan wel willen dat het weer even helemaal stil staat en alles even weer om jou draait. Een paar weken terug hadden we een herdenking van de Wending, dit was fijn om weer even bij jou en het verdriet om jou te moeten missen stil te staan. Soms weet ik ’s ochtend niet hoe ik de dag moet doorkomen, weer een dag zonder jou, maar weet het te verbergen en sta op en ga voor je je broer en zus weer verder ik wil niet dat hun altijd maar het verdriet van hun moeder zien, ze zullen het vast voelen maar moeten het niet altijd zien. Er vloeien nog veel tranen om jou, het water in de grootste oceaan is er niets bij en er zal nog veel meer bijkomen. Kon ik je maar even zien aanraken ruiken, wat zou ik daar veel voor over hebben het missen word groter en nog intenser wetend verder te moeten met jou niet lijfelijk bij me…ik mis je zo meisje.

Ik voel het een paar dagen van te voren al aan komen, mijn humeur begint te veranderen wil nog meer bij je broer en zus en vader zijn, ben veel op je kamer te vinden en vind het fijn om met jou kleding bezig te zijn, even mijn neus diep in jou kleding en laatst gedragen jasje en als ik dan heel goed ruik, kom ik bij je en dat gevoel Isa kan ik niet in woorden uitdrukken, mijn tranen vloeien dan rijkelijk en ik kan het wel uitschreeuwen, vol me benen niet meer en heb het gevoel dat ik dan onderuit ga. Even ben ik dan niet meer op deze aarde maar heel iets dichter bij jou.

Vorige week hebben we jou tv aan Luuk gegeven, het was heel moeilijk om hem van je kamer te halen maar denk day jij het wel fijn vind dat je broer hem heeft. Ik mis je meisje ik zou je zo graag even willen vasthouden en zien mijn god wat heb ik daar veel voor over.

Ik maak een diepe buiging naar jou toe Isa voor alles wat jij heb toegevoegd en me heb geleerd in jou korte leven ik hou van je kus Mam

AUGUSTUS 2012.

Lief meisje,

Al een tijdje niet meer geschreven op je blog , maar ik ben er weer. Je broer en zus hebben vakantie en we zijn vorige week een weekje naar Groenlo geweest. We hebben het heel gezellig gehad en was even fijn om met ons 4 tjes weg te zijn, maar toch voelt het raar om weg te zijn van huis van jou kamer en van jou w spulletjes, het klopt gewoon niet meer.

Vandaag zijn we naar Dronten geweest naar het KWF bos waar we een jaar geleden een eikenboompje voor je je hebben geplant, hij stond mooi in bloei en er zaten mooie frisse groene blaadjes aan,. Het boompje deed me aan jou denken, fijntjes met speelse takken en frisse groene blaadjes. We waren hier met opa Dick oma Gerda en Sonja. Sonja is nu voor 3 maanden in Nederland en had dat bos nog nooit gezien.

Voordat je broer en zus vakantie kregen had ik het even heel moeilijk, alle kinderen door naar een andere klas andere juffen afsluiten van een schooljaar, een schooljaar zonder jou. Toen ik die vrijdag thuis kwam uit mijn werk hing er een tas aan de voordeur. Hierin zaten twee cadeaus en een kaart. Op de kaart stond geschreven Isa we vergeten je niet je gaat met ons mee naar groep 7, dat deed me zo ontzettend goed, ik was hier zo blij mee. Het gaf mij een gevoel dat je er echt bij hoort zoals je dat ook bij ons doet. De cadeaus was een mooi hart en een vlinder die nu buiten op de schuur hangt.

Ik merk nog steeds dat er veel aan je gedacht word. Jij word niet zomaar vergeten meisje je heb een diepe indruk op ons allen achter gelaten en ik leer nog elke dag van je.

 

Lieverd ik heb je de laatste weken meer gevraagd om me te helpen met waar ik mee bezig ben en ik voel jou steun en hulp, ik heb je de komende maanden nog heel hard nodig met het project waar ik nu mee bezig ben.

Hou van je mop X mam

28 september 2012

Gisteren waren papa en mama 10 jaar getrouwd, ik weet het nog goed en wat deze dag zo bijzonder maakte was dat jij er bij was. Nu 10 jaar later niet en dat doet me zeer IK MIS JE ZO…………

 

27 oktober

Morgen 11 jaar geleden kwam jij mooie meid in ons leven.

Jij kleurde ons leven en heb het zoveel mooier gemaakt. 11 jaar , wat zou jij een mooie en wijze meid zijn geweest.

Het gemis is zo groot Isa elke dag zit je in mijn hoofd, soms sta ik zo dicht op het punt om naar jou toe te komen en je vast te houden en je nooit meer te laten gaan. En hoe weet ik nou zo zeker dat ik je na dit leven weer zal zien? Ik weet het gewoon ik voel het en mijn gevoel. Laat me nooit in de steek zoals jij ook weet Isa.

Morgen is jouw dag, alles staat in het teken van jou, het eten het drinken en de muziek. We zullen veel over je praten en mooie herinneringen ophalen want morgen is jouw dag.

Je broer en zus sturen morgenavond twee vuurpijlen naar jou toe als teken van hun liefde voor jou en er zullen lichtjes volgen vol met warmte die we voor jou voelen als we aan jou denken.

Isa morgen is jouw dag en ik weet dat jij heel dicht bij ons zal zijn.

Ik hou van je voor altijd in mijn hart voor altijd mijn meisje X

 

 

Dat alles wat we dachten, ons alleen maar leegte bracht,
Zo moe en zo verslagen waren wij,

NOVEMBER 2012

soms is het moeilijk te verwoorden hoe ik me voel maar toen ik dit liedje hoorde lieve Isa wist ik het dit zijn mijn woorden

Zo stil,
Dat iedereen wel weet dat dit zo blijft,
Voor altijd, voor altijd en een leven lang, het was,
Zo stil,
Dat iedereen het voelde in zijn lijf,
Geen pen, die ooit nog dit gevoel beschrijven kan.

Zo Stil,
Dat alle klokken zwegen ja,
De tijd stond onbeweeglijk,
Zo stil en zo verloren ging je weg,
Zo stil en zo verloren ging je weg.

Ik heb zoveel gehoord en toch komt niets meer bij me aan,
En dat is dus waarom ik ’s nachts niet slapen kan,
Al zing ik duizend liedjes over dit gemis,
Maar toch zou ik niet weten,
Waarom toch, dit gevoel voor altijd is.

Zo hard,
De uren na de klap dreunde zo na,
Dat niets nog, te bevatten en begrijpen was, het was,
Zo hard,

De stilte bij ons was in plaats van jij.

Ik heb zoveel gehoord en toch komt niets meer bij me aan,

En dat is dus waarom ik ’s nachts niet slapen kan,
Al zing ik duizend liedjes over dit gemis,” frameborder=”0″ allowfullscreen>
Maar toch zou ik niet weten,
Waarom toch, dit gevoel voor altijd is.

Zo stil,
Hoewel ik je nog iedere dag mis,
En waar je nu ook zijn mag,
Echt het is,
Me helder,
Dat stilte nu jouw vriend geworden is.

Ik heb zoveel gehoord en toch komt niets meer bij me aan,
En dat is dus waarom ik ’s nachts niet slapen kan,
Al zing ik duizend liedjes over dit gemis,
Ik zou het echt niet weten,
Ik zou het echt niet weten.

Ik heb zoveel gehoord en toch komt niets meer bij me aan,
En dat is dus waarom ik ’s nachts niet slapen kan,
Al zing ik duizend liedjes over dit gemis,
Maar toch zou ik niet weten,
Waarom toch, dit gevoel voor altijd is.